Lasinspectie

In de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie staat kwaliteit van het product voorop. Hierdoor moeten de lassen in de procesinstallaties voldoen aan bepaalde normen. Eventuele lasfouten kunnen problemen opleveren met betrekking tot reiniging en steriliseerbaarheid, of drainage van de gehele procesinstallatie. Ook in de (petro)chemische industrie speelt lasinspectie een grote rol bij de kwaliteitscontrole van het product. Om kwaliteitsproblemen te voorkomen is de camera-lasinspectie de aangewezen methodiek in deze branches. 

Tecson Inspections heeft een groot aantal ervaren lasinspecteurs in dienst die gecertificeerd zijn om de lassen, aan de hand van de gestelde criteria, te beoordelen. De lasinspecteurs beschikken over de certificaten IWT, IWI, VT2 en of VTw2. Er worden geavanceerde camera-inspectie systemen gebruikt om de goed- en afgekeurde lassen in beeld te brengen. Deze opnames worden gelijk in een op maat gemaakt softwareprogramma verwerkt en kan met één druk op de knop gelijk bekeken worden. De klant kan tijdens de lasinspectie op een scherm mee kijken en de afgekeurde lassen diezelfde dag nog repareren. Door deze manier van werken kan Tecson Inspections veel lassen per dag inspecteren.  

Camera-lasinspectie is veilig, productief, doeltreffend en conform internationale specificaties binnen zowel de voedingsmiddelen- als wel de farmaceutische industrie.

+