HomeCamera-inspectieLeidinginspectie

Leidinginspectie

Gas-, water- olie- en procesleidingen zijn leidingen die vaak geïnspecteerd moeten worden. Met het blote oog valt er weinig te zien in de gesloten leidingsystemen. Een leidinginspectie kan dus niet zonder de inzet van camera’s om een beeld te krijgen van de inwendige staat van het leidingsysteem.

Leidingen

Tecson Inspections beschikt over een groot arsenaal aan camera-inspectiesystemen die gebruikt kunnen worden voor een leidinginspectie in zowel EEx als Non-EEx situaties. Vaak worden pijpleidingen van tevoren door het inerte gas stikstof gespoeld. Na het purgen wordt de camera-inspectie uitgevoerd met een Non-EEx camera. Voor een camera-inspectie in een EX zone wordt er gebruik gemaakt van een speciale EEx uitvoering. 

 

Zo beschikt Tecson Inspections over duwcamera’s en rijdende camera’s om de staat van de leidingen vanuit binnen te kunnen bepalen. Welk camera-inspectiesysteem er wordt ingezet hangt bijvoorbeeld af van de diameter en de lengte van de leiding.

Een leidinginspectie wordt vaak ingezet met als doel de leiding van binnen te inspecteren op vervuiling, schade, corrosie en verloren onderdelen of achtergebleven gereedschap. De levensduur van de leiding kan zo verlengd worden door het plegen van gerichter onderhoud. Ook bij een nieuwe installatie worden leidingen geïnspecteerd zodat het schoon kan worden opgeleverd.

De leidinginspectie wordt altijd conform de PED richtlijn uitgevoerd.

+