HomeCamera-inspectieFlare tip en schoorsteeninspectie

Flare tip en schoorsteeninspectie

In de (petro)chemische industrie zijn flares en schoorstenen continu in gebruik waardoor de kans op slijtage erg hoog is. Inspecties van flaretips en schoorstenen komen dus geregeld voor. Vanwege praktische beperkingen en veiligheidseisen van visuele inspectie beschikt Tecson Inspections over een aantal speciale inspectiemethodieken.

Schoorsteeninspectie

Om de conditie van een flaretip of schoorsteen van bovenaf te bepalen wordt een drone ingezet met een thermografie-, video en of fotocamera hierop vastgezet. Voor de inwendige inspectie van een schoorsteen wordt er vanaf boven een camera naar beneden laten zakken met behulp van een speciaal ontworpen geleider. Voor de uitwendige inspectie van een schoorsteen wordt er een camera-systeem op een hoogwerker gemonteerd om de inspectie onbemand en veilig uit te kunnen voeren.

 

Door de jarenlange ervaring van Tecson Inspections in de (petro)chemische industrie zijn de situaties op de plants en de strenge veiligheidseisen ondertussen bekend. Tecson Inspections is gecertificeerd voor de uitvoering van deze inspectiemethodiek en verzorgt alles wat hier verder bij komt kijken. De beelden van de inspectie worden met de bijbehorende adviezen overzichtelijk gerapporteerd voor de opdrachtgever.

 

De voordelen van de inspectiemethodieken van Tecson Inspections zijn;

  • het is veilig
  • (soms) geen productiestop nodig
  • betekenisvolle beelden

 

 

 

+