24-Uurs monitoring van een Ruwwaterleiding - Tecson
HomeNieuws 24-Uurs monitoring van een Ruwwaterleiding

24-Uurs monitoring van een Ruwwaterleiding

Artikelen

Tecson is laatst door het waterbedrijf Evides benaderd met de vraag of een ruwwaterleiding onder druk, gemonitord kon worden met een camera. De bedoeling was om een camera in de ruwwaterleiding te monteren om 24 uur lang opnames te maken.

Om de tank camera te monteren in de ruwwaterleiding moest er ter plekke gemeten en gelast worden.

De bevestigingsbeugel van de camera werd op de flens aan het op maat gemaakte rooster gelast zodat de camera vastgezet kon worden. Dankzij een goede samenwerking tussen Evides, Visser & Smit Hanab en Tecson is de camera met succes in de ruwwaterleiding gemonteerd. De camera werd aangesloten op een computer die verderop in een bouwkeet stond. Het rapportageprogramma op de computer heeft 24 uur lang aangestaan om de opnames op te nemen. 

De ruwwaterleiding werd tijdens de monitoring geïnspecteerd door een speciale ‘camera inspection PIG’ (een met de stroom meedrijvende draadloos camerasysteem). Deze ‘PIG’ werd na een aantal km opgevangen door het ingebouwde rooster die in de ruwwaterleiding was geplaatst.

Het doel van deze 24-uurs monitoring was om te observeren wat er in de leiding gebeurd en om de aankomst van een zogenaamde ‘camera inspection PIG’ bij het rooster te controleren. De camera van Tecson heeft onder andere de aankomst van deze ‘PIG’ bij het rooster vastgelegd op beeld. Tecson heeft met deze klus 1 van de vele soorten inspectiemogelijkheden laten zien die mogelijk zijn met de tank camera.

+