De ROVION, het nieuwe inspectiesysteem voor o.a. pijpleidingen - Tecson
HomeNieuws De ROVION, het nieuwe inspectiesysteem voor o.a. pijpleidingen

De ROVION, het nieuwe inspectiesysteem voor o.a. pijpleidingen

Artikelen

De nieuwe ROVION is de vervanger van zijn voorganger SUPERVISION en wordt sinds kort door Tecson Inspections met succes ingezet in het werkveld. Het nieuwe inspectiesysteem is gebruiksvriendelijk en kan uitstekend ingezet worden voor inspecties in o.a. pijpleidingen met een diameter van 100 tot 2000 mm.

iPek

Het inspectiesysteem bestaat uit een P&T zoom camera, crawler, cable reel en een (draagbaar) controlepaneel. De P&T zoom camera kan eindeloos draaien en heeft een panning range van 135°. Met een 10x optische zoom en een krachtige homogene LED-verlichting kan de binnenkant van een pijpleiding mooi in beeld gebracht worden. Met de geïntegreerde laser kunnen zelfs diameters en breedtes van barsten gemeten worden.

De crawlers hebben een krachtige zes wiel aandrijving en zijn van afstand bestuurbaar. De verwisselbare wielen kunnen aangepast worden op de conditie van het oppervlak. Om de positie van de crawler nauwkeurig te bepalen kan een zender geactiveerd worden. Op de cable reel zit een uiterst robuuste kabel van maximaal 500 meter die zowel een verticale als horizontale werking heeft. De inspectie wordt geheel vanuit de bus via het (draagbare) controlepaneel uitgevoerd en is dus 100% veilig. 

Wij kunnen o.a. pijpleidingen met verschillende diameters en lengtes voor u inspecteren in zowel non-EX zones als in EX zones.

+