Eerste landelijke veiligheidsdag VolkerWessels - Tecson
HomeNieuws Eerste landelijke veiligheidsdag VolkerWessels

Eerste landelijke veiligheidsdag VolkerWessels

Artikelen

Alle ondernemingen van VolkerWessels hebben dit jaar in januari met succes de eerste landelijke veiligheidsdag gehouden om extra stil te staan bij veiligheid. Op deze jaarlijks terugkerende dag zal iedere keer een ander thema centraal staan op het gebied van veiligheid. De bedoeling van dit initiatief is om een sterk signaal af te geven aan de medewerkers en andere stakeholders; we werken veilig of we werken niet.     

Verkeersveiligheid

Het thema van de eerste veiligheidsdag was verkeersveiligheid, een belangrijk onderwerp voor M.J. Oomen Groep. Elke dag nemen we met veel verschillende voertuigen deel aan het verkeer om naar ons werk of weer naar huis te rijden. Ook hebben andere weggebruikers regelmatig te maken met een door ons gecreëerde situatie tijdens het werken op of langs de weg.   
Tijdens deze dag zijn we met elkaar in gesprek gegaan over veiligheid en gedrag in het verkeer. We hebben stilgestaan bij ons eigen rijgedrag en wat de invloed hiervan is op de verkeersveiligheid. Samen hebben we de risico’s besproken en verbetermogelijkheden aangedragen om de verkeersveiligheid voor onszelf en voor de andere weggebruikers verder te verhogen.

WAVE

Binnen VolkerWessels staat veiligheid centraal en daarom zijn de veiligheidswaarden en –regels opgesteld die de basis vormen van het veiligheidsprogramma WAVE. Door het naleven van de veiligheidsregels kunnen gevaarlijke situaties of zelfs ongevallen voorkomen worden. We moeten continu bewust zijn van de veiligheid en dit onze manier van werken maken.

- We werken veilig of we werken niet -

WAVE
+